Vær med på Safari 2004 til Kenya!

avreise fra Sola torsdag morgen 26.februar, ankomst Nairobi om kvelden samme dag,

avreise Nairobi søndag kveld 7.mars, ankomst Sola mandag morgen 8.mars. 

 

Maisha Mema (Bedre Liv) Tours & Travels vil med dette få ønske dere hjertelig velkomne til en av verdens fineste reisedestinasjoner.  Kenya er et land fylt med kontraster.  Her kan du finne de fineste turisthotellene, men også den mest fortvilte fattigdom.  Med opplegget vårt ønsker vi å gi deg en smak av begge de to virkeligheter i Kenya.  I tillegg til safari og badeliv, har vi derfor også lagt inn et besøk i Soweto-slummen, der vi arbeider med slumbarn, og til familien vår, der vi bor sammen med 25 barn som har bakgrunn fra

slummen og gata.  Og selv om safari og badeliv utgjør 90% av opplegget vårt, håper vi likevel du får følelsen av å ha sett kontrastene.

Oversiktsprogram:

Dag  1:  Opplev Nairobi!

Dag  2:  Safari – Amboseli – elefanter!

Dag  3:  Safari – Tsavo – løver!

Dag  4:  Whitesand Hotell – Indiske Hav!

Dag  5:  Opplev Mombasa!

Dag  6:  Natursti og handikap-prosjekt

Dag  7:  Til Nairobi

Dag  8:  Opplev tefarm og fantastiske Rift Valley!

Dag  9:  Besøk Soweto-slummen / barna i Maisha Mema

Dag 10: Carnivore – krokodillekjøtt og mye mer!

 

 

Vi vil gjerne få presentere turen for deg.  Det er selvsagt umulig å gi et fullgodt inntrykk av alt, men her får du en liten beskrivelse av hva vi skal gjøre på de 10 dagene turen varer.

Opplev ville dyr på nært hold!

   

 

Dag 1  Rundtur i Nairobi

(Ankomst kvelden dagen før med innkvartering på Panafric Hotel.  Aftensmat hvis ønskelig.)

Frokost på hotellet.

Full dag med rundtur i Nairobi.  Vi besøker National Museum, der du blant annet kan se Joy Adamson’s portretter av stammefolk og en mengde gjenstander relatert til tradisjonelt stammeliv.  Videre kan du se utstillinger av klippekunst, fossiler, derav noen av verdens eldste ’mennesker’ med montasjer av dagliglivet deres, og en stor samling av mer enn 900 utstoppede dyr fra Øst-Afrika.  Utenfor museet har lokale kunstnere sin arbeidsplass, og vi besøker også slangeparken.

Lunsj på ’The Horseman’ restaurant i Karen.

Etter lunsj kjører vi til Ngong town ved foten av Ngong Hills (2.461 m.o.h.), en fjellrygg som sees fra Nairobi, og videre til Nairobi via Kiserian.  Siste post på programmet før vi kjører til hotellet er et besøk i strutseparken.  Her får vi en orientering om strutseoppdrett og om strutsen som ressurs (meget godt kjøtt og verdens største ommelett!), og om du vil, kan du prøve å mate en struts.  Videre kan du se lokale kunstnere i aksjon her.

Middag på hotellet.

Dag 2  Safari – Amboseli – elefanter!

Frokost på hotellet.

Vi kjører i minibusser til Amboseli Serena Lodge, som ligger på sletten nedenfor Afrikas høyeste fjell, Mount Kilimanjaro (ca 5800 m.o.h.) blant gigantiske akasie-trær.  En mengde dyr finnes i dette området – løver, buffalo, gepard, giraff, bavianer, gaseller og andre.  Og nesten ingen andre steder i Afrika kan større mengder elefanter sees.  Selve hotellet

(lodge’en) er i byggestil inspirert av den lokale Masai-arkitekturen, og ligger veldig fint anpasset terrenget. Rommene er dekorerte med afrikansk kunst.  Det er i alt 96 rom her, og bl.a. svømmebasseng.  Du kan også få anledning til å plante et tre ettersom hotellet har et treplantingsprosjekt. 

Om kvelden kan du oppleve Masai-dans (du klarer garantert ikke å hoppe like høyt!), musikk og annen underholdning, og informasjon om lokal kultur..   

Lunsj i lodge’en.

Safari-tur i Amboseli National Park fra 16:00 til 18:00.

Middag i lodge’en.

 

 

Dag 3  Safari – Tsavo – løver!

Frokost i lodge’en.

Safari-tur ned til Tsavo National Park og Kilaguni Safari Lodge.  Denne lodg’en har 54 rom, og bl.a. svømmebasseng. 

Lunsj i lodge’en.

Safari-tur i Tsavo National Park fra 16:00 til 18:00

Middag i lodge’en.

 

Dag 4  Whitesand Hotell –

Indiske Hav!

Frokost i lodge’en

Vi kjører i minibussene til Mombasa.

Innkvartering på Whitesands Sarova Beach Hotel (340 rom), som ligger 14 km nord for Mombasa.

Det er ikke planlagt noen aktiviteter på ettermiddagen, men hotellet har svømmebasseng, og ligger rett ved

stranden. Et dypp i det Indiske Hav er derfor et alternativ!

Middag på hotellet. [Whitesands byr også på vannsport, scuba, tennis, golf og andre sportsaktiviteter]

 

 

Dag 5  Opplev Mombasa!

Frokost på hotellet.

By-tur i Mombasa, der vi besøker Fort Jesus, gamlebyen med havnen, frukt- og grønnsaksmarkedet og Akamba treskjærersenter.

Lunsj på hotellet.

Det er ikke planlagt noen aktiviteter på ettermiddagen, men som sagt: Hotellet har svømmebasseng, og et dypp i det Indiske Hav gjør seg.

Middag på hotellet.

[Alternativ kveld: Tamarind kvelds-dhow: et kvelds-cruise med tradisjonell dhow, med musikk og sjømat]

 

 

 

 

Fort Jesus er nok det mest kjente landemerket på kysten av Kenya. Selve fortet ble bygd i 1593 av portugiserne for å sikre deres egne innbyggere her, og er kanskje det fortet i Afrika som har hatt den mest voldelige historie over flere hundre år. Fra 1895 tjente det som fengsel, men i 1962 ble fortet erklært museum. Det rommer også arkeolgiske funn fra fortet, fra Gedi-ruinene og andre steder i tillegg til gjenstander fra båten ’San Antonio de Tana’ som sank i Mombasa havn i 1697.

 

Dag 6  Natursti og handikapp-prosjekt!

Frokost på hotellet.

Vi besøker Bamburi natur-sti som ligger i et gammelt steinbrudd.  Her finnes et utall dyrearter, inkludert krokodiller, og du kan få sjansen til å mate giraffer!

Etterpå besøker vi Bombolulu-prosjektet (grunnlagt 1969) det største rehabilieringsprosjektet for fysisk handicappede personer i Kenya, der over 260 menn og kvinner blir trent opp til diverse håndverk og salgsvirksomhet. Du kan selvsagt kjøpe med deg produkter herfra, og dermed støtte prosjektet.

Lunsj på hotellet.   Det er ikke planlagt noen aktiviteter på ettermiddagen, men sjekk aktivitetene på dag 5!    Middag på hotellet

 

 

Dag 7  til Nairobi

Frokost på hotellet.

Vi forlater Mombasa for å kjøre tilbake til Nairobi.    Lunsj midtveis til Nairobi.

Innkvartering på Panafric Hotel.

Ingen aktiviteter planlagt på ettermiddagen.  Middag på hotellet.

 

Dag 8  Opplev tefarm og fantastiske Rift Valley!

Frokost på hotellet.

Vi kjører fra hotellet med en 25-seters buss ca 10:00, og følger en meget fin rute med god utsikt nordvestover fra Nairobi ca 35 km til Mitchell’s Kiambethu Tea Farm der vi ankommer ca 11:00.  Vi får her en orientering om en av Kenya’s vikigste eksportartikler, te.  Vi får også en guidet tur gjennom en liten skog, med orientering om plante- og dyreliv her.  Og selvsagt får vi servert te!        Lunsj på te-farmen.

 

 

 

Vi kjører tilbake til Nairobi ca 14:30, og følger  hovedveien videre nordvestover til vi kommer til et fantastisk utsiktspunkt over Rift Valley, verdens største ’rift’ i jordskorpa! (som strekker seg 6.000 km fra Dødehavet i nord gjennom Rødehavet, Etiopia, Kenya og Tanzania til Malawi og Mozambique i sør!).  Vi ser Mount Longonot (2.886 m.o.h.), en utslokt vulkan, Lake Naivasha – en av de meget få ferskvannssjøene i Kenya, og den brede dalen med mye jordbruk langt nedenfor – der vi står bokstavelig på kanten av stupet. 

Middag på hotellet.

 

Dag 9  Besøk i Soweto-slummen og Barna i Maisha Mema

Frokost på hotellet.

Vi besøker Soweto-slummen, der Maisha Mema har et prosjekt.  Her møter du omkring 50-60 barn som synger og danser og gjør andre aktiviteter.  Du får en orientering om aktivitetene og opplegget for disse barna, og etterpå går vi til den lokale fotball-’banen’, der de tøffere av deltakerne kan utfordre et av lagene våre til en fotballkamp.

 

 

Lunsj på hotellet.

Vi drar tilbake til Maisha Mema omkring 16:30, snakker med barna i Maisha Mema familien og har det kjekt sammen.

 

 

 

Dag 10  Carnivore – krokodillekjøtt og mye mer!  

Frokost på hotellet.   Siste dagen av oppholdet i Kenya, og en avslappet formiddag.  Kanskje du har lyst å gå til byen og se deg litt omkring, kjøpe med deg noen suvenirer (vi vil anbefale noen rimelige og gode steder du kan kjøpe trygt uten å bli lurt!).

Utsjekking fra hotellet – all bagasjen blir lastet i bussen.

Lunsj på Carnivore ca klokken 14:00.  Denne restauranten er regnet blant de 50 beste restaurantene i verden, og har spesialisert seg på viltkjøtt som er grillet på tradisjonelle Masaisverd!  Et must for de som kommer til Kenya!

Vi sier farvel til barna i Maisha Mema familien, får litt snacks og kjører til flyplassen

 

Alternativer:

Hvis noen ønsker å gjøre noe annet på en eller flere av dagene der det er planlagt utflukter, er dette fullt mulig.  Vi håper allikevel at alle tar seg tid til å møte barna i Maisha Mema familien (Dag 9).  Og vi foretrekker å diskutere dette første dagen i Nairobi, slik at vi vet hvor mange personer som blir med på de forskjellige aktivitetene.

Vi vet for eksempel at noen av dere er interessert i golf.  Kenya byr på noen av verdens beste golfbaner!

GOLF i Nairobi:

WINDSOR GOLF AND COUNTRY CLUB (6751 yards – par 72, 18 hull).

 

Ukedager, per person: KSH 2400 (NOK 320), helg KSH 3000 (NOK 400).  Leie av utstyr, per person: KSH 1200 (NOK 160).  Caddy leie, per person: KSH 365 (NOK 50).  Baller fra KSH 200 (NOK 30).
Skulle noen ønske å bo her, koster dette per person per natt i dobbeltrom $95 [ca NOK 700], for enkeltrom per natt $155 [ca NOK 1150].  Det er nok billigere å ta drosje opp til klubben...

MUTHAIGA GOLF CLUB (6676 yards – par 71, 18 hull). 

ROYAL NAIROBI GOLF CLUB (7021 yards – par 71, 18 hull). 

GOLF i Mombasa:    NYALI GOLF CLUB (ikke lagt fra Whitesands Hotell)

 

Pris for turen

Vi har ennå ikke full oversikt over prisene, ettersom februar/mars er høysesong og prisene ventes frigitt en gang i desember.  Men selve flybilletten koster rundt 7.000 NOK per person, mens oppholdet i Kenya ikke bør overstige 9.000 kroner.  Total pris for turen skulle dermed bli 16.000.  Vi mener dette er rimelig for et 10-dagers opphold med gode hoteller og mange forskjellige aktiviteter.

Jonny og Marianne Haldimann Mydland blir med på hele turen. 

Vi gjør oppmerksom på at visum må betales ved ankomst på flyplassen (US$ 50).  Dette er ikke innberegnet i prisen.  Likeså bør en påregne en del lommepenger, bl.a. for enkelte måltider og for ting dere vil kjøpe med dere. 

Vi har lagt ut en del gode tips for reisende til Kenya på siden Volunteers.  Dette gjelder bl.a. malariaprofylakse og andre vaksiner som bør tas i god tid før avreise, samt noe kulturelle regler for god oppførsel... 

Påmelding til turen kan foretas via e-mail til Jan Kurt Johnsen (jan@teccon.no) med kopi til Jonny Mydland (jonny-m@online.no).  Eventuelle endringer vil bli meddelt per e-mail.

Vi bør ha en foreløpig påmelding så snart som mulig (for å se hvor mange vi blir + bestille hotellrom), og endelig bekreftelse og betaling innen midten av januar.  Med andre ord: Interesserte bør melde seg på fortest mulig!

 

 

 

Se referatet fra safarituren feb/mars 2004!

 

Tilbake til "På Norsk"

Home

Top of Page