SAFARI

26.februar - 8.mars  2004 i Kenya

Avreise fra Sola torsdag morgen 26.februar, ankomst Nairobi om kvelden samme dag,

avreise Nairobi mandag morgen 8.mars, ankomst Sola samme kveld. 

Maisha Mema (Bedre Liv) Tours & Travels arrangerte vår første safaritur i 2004.  Vi var naturlig nok meget spente på hvordan dette ville gå, men opplevde at dette gikk over all forventning!  Vi "reklamerte" med at Kenya er et land fylt med kontraster, hvor du kan finne de fineste turisthotellene, men også den mest fortvilte fattigdom.  Deltakerne fikk virkelig oppleve dette!  Det ble en smak av begge de to virkeligheter i Kenya.  I tillegg til safari og badeliv, besøkte deltakerne også Soweto-slummen, der vi arbeider med slumbarn, og familien vår, der vi bor sammen med 25 barn som har bakgrunn fra slummen og gata.  Programmet vi hadde satt opp på forhånd ble for det meste fulgt, men med noen små endringer.

Du kan se det originale programmet

 her

Oversiktsprogram:

Dag  1:  Rundtur i Nairobi

Dag  2:  Safari – Amboseli – elefanter!

Dag  3:  Safari – Tsavo – løver!

Dag  4:  Whitesand Hotell – Indiske Hav!

Dag  5:  Rundtur i Mombasa

Dag  6:  Natursti

Dag  7:  Til Nairobi

Dag  8:  Mitchell's tefarm og fantastiske Rift Valley!

Dag  9:  Soweto-slummen og barna i Doonholm familien

Dag 10: Carnivore – krokodillekjøtt og mye mer!

 

Dag 1  Rundtur i Nairobi

Blant høydepunktene denne dagen var rundturen i Nairobi, der deltakerne blant annet fikk se hvor den amerikanske ambassaden ble bombet i år 2000 (og hvor der er en minnepark nå) og ellers parlamentsbygningen og andre landemerker før vi fortsatte til National Museum.  Her var nok Joy Adamson’s portretter av stammefolk det som folk satte mest pris på.  Lunsjen ble inntatt på 'The Horseman' - en tradisjonsrik restaurant fra kolonitiden.  Kjempegod mat og god service! 

 

 

Etter lunsjen besøkte vi Karen Blixen museet.  Den danske forfatteren Karen Blixen bodde i Kenya rundt første verdenskrig.  Det spesielle kaffebrenneriet som hun hadde var et interessant innslag.  Maskineriet finnes ennå på farmen.  På veien tilbake til hotellet kjørte vi via Ngong town ved foten av Ngong Hills (2.461 m.o.h.), en fjellrygg som sees fra Nairobi. 

 

Dag 2  Safari – Amboseli – elefanter!

Amboseli Serena Lodge ligger på sletten nedenfor Afrikas høyeste fjell, Mount Kilimanjaro (ca 5800 m.o.h.) blant gigantiske akasie-trær.  En mengde dyr finnes i dette området – løver, buffalo, gepard, giraff, bavianer, gaseller og andre.  Og nesten ingen andre steder i Afrika kan større mengder elefanter sees.  Selve hotellet (lodge’en) er i byggestil inspirert av den lokale Masai-arkitekturen, og ligger veldig fint anpasset terrenget. Rommene er dekorerte med afrikansk kunst.

Vi fikk for øvrig utrolig god mat på lodg'en - noe som viste seg å være standard på hele turen!  På Amboseli var frokosten og lunsjen buffet, mens middagen om kvelden ble servert med noen valgmuligheter. 

 

 

 

 

 

På veien ned til Tsavo kjørte vi gjennom et lavalandskap som var meget spesielt.  Etter sigende så skal denne åpne lavastrømmen være meget gammel, og komme fra Mount Kilimanjaro!  Det merkelige er at ingenting vokser på ganske store områder her, og dette har selvsagt gitt grobunn til mange spekulasjoner om overnaturlige krefter.  Vanligvis sier vi jo at før eller siden kommer blomster og andre vekster opp uansett, så hvorfor skjer det ikke her...

 

 

 

 

Dag 3  Safari – Tsavo – løver!

Kilaguni Safari Lodge i Tsavo National Park bød på et utrolig kveldsskue: mange slags dyr kom ned til vannhullet som ligger rett nedenfor hotellet.  Deltakerne satt som fjetret ettersom det ene dyret og dyreflokken kom nærmere og nærmere for til slutt å samle seg rundt vannhullet.  For mange var nok dette høydepunktet på selve safariturene.

 

 

Det går an å feire sølvbryllup på safari også!

 

 

Dag 4  Whitesand Hotell –

Indiske Hav!

Whitesands Sarova Beach Hotel, 14 km nord for Mombasa, er et fantastisk hotell rett ved sandstranden.  Mange av deltakerne benyttet anledningen til å boltre seg i Det Indiske Hav.  I det hele tatt var det populært bare å slappe av på stranden eller i de godt oppvarmede svømmebassengene. 

 

 

 

 

Dag 5  Rundtur i Mombasa!

Guiden som viste oss rundt på Fort Jesus sørget for at historien ble levende.  Og prøvesitting av de gamle toalettene var definitivt en vinner!

Akamba treskjærersenter sysselsetter ca 300 mennesker.  Det var utrolig å se hvordan treskjærerne arbeider et emne fra en trestokk til de fineste skulpturer.

 

 

 

Utsikt mot Indiske Hav fra Fort Jesus

Somali (smugler?)båt i Mombasa havn

 

Dag 6  Natursti!

 

Bamburi natur-sti ligger i et gammelt steinbrudd.  Her finnes mange dyrearter, inkludert krokodiller og flodhester.  Og det var jo unektelig noe spesielt å mate giraffer...

 

 

Dag 7  til Nairobi

Vi har nok lært noe til neste gang når det gjelder hjemreisen fra Nairobi...  Veiene er ikke akkurat å skryte av (men de bygger ny vei nå på store deler av strekningen!).  Det ble en noe lenger tur enn vi hadde tenkt.  Neste gang tar vi fly!

 

 

Dag 8  Mitchell's tefarm og fantastiske Rift Valley!

Etter en meget fin rute med god utsikt kom vi til Mitchell’s Kiambethu Tea Farm ca 35 km nordvestover fra Nairobi.  Farmen ble opprettet i begynnelsen av forrige århundre av bestefaren  til nåværende eier, og vi fikk en orientering om både historien til farmen og hvordan te dyrkes i Kenya.  Vi fikk også en guidet tur gjennom en liten skog, med orientering om plante- og dyreliv her.  Og i tillegg til at vi fikk servert te, fikk vi også en kjempegod lunsj i den fine hagen utenfor hovedhuset.

 

 

 

 

Tretomat, som vi også fikk servert som del av lunsjen.  Mye bedre enn vanlig tomat vil enkelte av oss si!

 

Neste stopp på programmet var utsiktspunktet over Rift Valley, verdens største ’rift’ i jordskorpa! (som strekker seg 6.000 km fra Dødehavet i nord gjennom Rødehavet, Etiopia, Kenya og Tanzania til Malawi og Mozambique i sør!).  Vi så Mount Longonot (2.886 m.o.h.), en utslokt vulkan og den brede dalen med mye jordbruk langt nedenfor.  Utrolig utsikt! 

 

 

 

Dag 9  Soweto-slummen og Barna i Maisha Mema

For de fleste av deltakerne var nok høydepunktet på turen besøket i Soweto-slummen, der Maisha Mema har et prosjekt.  Her møtte to av deltakerne også fadderbarna deres.  Det er unektelig spesielt å møte dem i sitt naturlige miljø!  Når så deltakerne ble delt inn i to grupper for å besøke to av slum-hjemmene, var nok dette den sterkeste opplevelsen på hele turen.  Noen av de tøffere deltakerne spilte også en "vennskapskamp" mot et sammensatt lag fra Maisha Mema - og ble rundpilt....

 

Barn i Soweto (over) og i Doonholm (til venstre) danser og synger

På sen ettermiddag / Kvelding var så turen kommet til å møte barna i Maisha Mema Doonholm-familien.  Også dette ble sterkt for mange, ettersom det var en så tydelig forskjell mellom barna i Soweto og disse.  Barna i Doonholm-familien er virkelig i en familie, og dette betyr enormt mye.   

 

 

Dag 10  Carnivore – krokodillekjøtt og mye mer!  

Siste dagen av oppholdet i Kenya bød blant annet på en tur i kirken - Nairobi Chapel.  Litt uvant gudstjeneste, kanskje; ingen liturgi men masse sang og musikk og god undervisning.

Ettermiddagen var viet Carnivore, en restaurant regnet blant de 50 beste restaurantene i verden.  De har spesialisert seg på viltkjøtt som er grillet på tradisjonelle Masaaisverd.  En stor opplevelse både miljømessig og kulinarisk!

 

En av de smakfulle kjøtt-typene som blir servert på Carnivore er giraff...

 

Vi synes dette ble en fantastisk kjekk tur, og kommer ganske sikkert til å arrangere lignende turer hvis interessen er til stede.  Prisen for turen landet på 7.200 for fly t/r + 8.500 for opplegget i Kenya, til sammen 15.700 kroner.  Tilbakemelingene vi fikk etter turen var at deltakerne synes de hadde fått mye for pengene.  Noe avhengig av hva som legges inn i neste tur, kan deltakere regne med en lignende pris også neste gang.  Ta gjerne kontakt hvis du er interessert!

 

 

 

Tilbake til "På Norsk"

Home

Top of Page